Placinta dobrogeana

de gaby_duceag in Dulciuri, 8 Aug 2013 | 75057 vizualizari

 

Cand prepar bunataturi renumite caut mereu sa nu ma abat prea mult de la retetele originale , asa ca atunci cand mi s-a facut pofta de placinta dobrogeana am bagat o cautare pe google dar am dat peste atat de multe variante incat zau nu stiu care e originala.

Banuiesc totusi ca nu cea cu foi cumparate, ca batranii nostrii nu s-ar fi pretat la asa ceva. si nici macar nu existau aceste foi, dar am ales totusi sa prepar varianta asta din comoditate cat si pentru ca-mi plac forte mult aceste foi.

Apropo de asta, am gasit la market foi de placinta care nu trebuie congelate ci doar se pastreaza la rece, mi se par tare comode de folosit.

Ce m-a mirat in multe din retetele gasite pe net , a fost lipsa aromelor din branza. Putin rom, coaja de lamaie sau vanilie mie mi se par mai mult decat necesare, dau un gust divin oricarui preparat cu branza dulce de vaca.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta (eu am folosit 9 foi)
  • 600 gr branza dulce de vaci
  • 350 ml smantana cu continut ridicat de grasime
  • 4 oua
  • unt pentru uns tava si foile
  • zahar ( 2,3 liguri) optional; daca doresti poti prepara placinta sarata
  • sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita esenta de rom
  • 50-60gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Amesteca branza de vaci cu 50 ml smantana , zaharul, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Omogenizeaza. Imparte amestecul (ochiometric)  in 3 parti egale.

Unge un vas termorezistent cu unt.Restul de unt topeste-l si lasa-l sa se raceasca.

Ia cate o foaie , unge-o cu o pensula cu unt topit si aseaza deasupra alta foaie. Foloseste pentru fiecare sul cate 3 foi de placinta si unge doar primele doua foi, pe ultima intinde o parte din amestecul cu branza.

Ruleaza formand un sul si strange-l usor pentru a incapea in vas.(eu am folosit un vas de 15/20 cm)

Aseaza sulul in vas si treci la urmatorul sul. Formeaza 3 suluri pe care le asezi uniform in vas,le ungi cu unt topit, le intepi cu furculita, si toarna deasupra un amestec facut din ouale usor batute,restul de smantana, peste care pui putina sare si  zaharul vanilat.

Dai tava la cuptor, la foc mediu, si coci pana se rumeneste frumos.

Nu ai idee ce miros era in bucatarie!!!

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietaj